Маринад є обов'язковим компонентом для безлічі м'ясних страв. Він дозволяє наповнити м'ясо неймовірними смаковими нотками та ароматами. Аби отримати ідеальний результат, варто уникати лише кількох критичних помилок.

Не пропустіть Експериментувати краще з "Легко!": топ-3 закуски з нагетсами, які вразять смаком

Повторне використання маринаду

Вкрай груба помилка, якої точно варто уникати. Йдеться навіть не про смак, а про безпеку. Маринад, що "контактував" з сирим м'ясом, може нашкодити здоров'ю.

Хороший маринад = неймовірний смак страви / Фото unsplash

Надмірний поспіх

Лише курятину можна маринувати перед приготуванням, всі інші види м'яса потребують часу, як мінімум кількох годин. Не треба зважати на жодні "швидкі" маринади – це даремна трата часу та вартісних продуктів.

Не давати олію

Рослинна олія є таким самим важливим компонентом маринаду, як і кислота. Саме вона забезпечує утворення плівки, яка дозволить зберегти м'ясо соковитим. Також вона гарантує краще вбирання м'ясом спецій.

Вінегрет зі спецій

Головне правило хорошого маринаду – не більше 4 спецій. Звісно, завжди є бажання погратися зі смаком та перетворити маринад на справжню солянку, де "всього є потрохи". Це ж стосується й основного компонента маринаду: поєднання одразу кефіру, соєвого соусу, лимонного соку тощо є далеко не найкращим вибором.