В домашніх умовах: рецепт найсмачнішої шинки на Великдень

30 квітня 2024, 09:25
Читать новость на русском

Джерело:

all recipes

Шукаєте ідеальний рецепт для святкового застілля? Запечена шинка – це класика, яку точно слід приготувати.

Шинка завжди знайде своє місце на столі завдяки своїй соковитості та неперевершеному аромату. Вона може стати як головною стравою, так і ще одним компонентом у великодньому кошику.

Цікаво Пасхальний стіл, який всіх здивує креативом

Рецепт шинки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6


Така соковита / Фото vecteezy

Інгредієнти:
– 1 шинка (близько 1,5 – 2 кілограма);
– 3 столові ложки меду;
– 2 столові ложки гірчиці;
– 1 столова ложка коричневого цукру;
– 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
– 1 чайна ложка меленої гвоздики;
– пів чашки яблучного сидру або води.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Викладіть шинку на деко, вистелене фольгою для легкості очищення.
  3. У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, коричневий цукор, мелений перець і гвоздику до однорідності.
  4. Рівномірно нанесіть отриману суміш на поверхню шинки. Переконайтесь, що вся шинка покрита маринадом.
  5. Додайте яблучний сидр або воду на деко. Це допоможе уникнути пригоряння і додасть шинці соковитості.
  6. Запікайте у духовці приблизно 1 – 1,5 години, поки шинка не стане золотистою і не пройде тест термометром для м'яса (внутрішня температура має досягати близько 63°C).
  7. Перед подачею дайте шинці "відпочити" під фольгою протягом 10 хвилин, щоб соки рівномірно розподілились.

Чудовий вигляд та смак: домашня ковбаса з трьома видами фаршу.