Найкращий курячий салат з домашніми грінками – рецепт

26 квітня 2023, 15:28
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Який ваш улюблений салат з куркою? Мабуть, Цезар. Щоб додати йому особливих ноток, спробуємо подати його з домашніми грінками та заправкою. Адже магазинний варіант не такий смачний.

Існує багато варіацій цього салату, але справжня рецептура тільки одна – без помідорів, яєць, бекону. Тільки салат, заправка на основі анчоусів та курочка з грінками.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Хоч, подейкують, що перший варіант салату був без курки. Американський шеф-кухар отримав завдання приготувати страву з того, що було під рукою і він створив шедевр. В італійській кухні вже додали решту складників, від чого смак аж ніяк не погіршився.

Рецепт салату Цезар з домашніми грінками

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4


Салат Цезар / Фото Damn delicious

Інгредієнти для сухариків:
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки подрібненого листя свіжої петрушки;
– 1 зубчик часнику, тертий;
– сіль і свіжомелений чорний перець;
– 4 склянки кубиків хліба.
Для курки:
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку;
– 2 чайні ложки цедри лимона;
– 1 зубчик часнику, тертий;
– сіль і свіжомелений чорний перець;
– 2 курячі грудки без кісток і шкіри.
Для заправки:
– ¼ склянки майонезу;
– анчоуси;
– 3 столові ложки натертого пармезану;
– 1 зубчик часнику, тертий;
– 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
– 1 ½ чайної ложки діжонської гірчиці;
– ½ чайної ложки вустерського соусу;
– сіль і свіжомелений чорний перець.
Для салату:
 – 2 головки салату ромен;
 – ¼ склянки натертого пармезану.

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. 
  • У невеликій мисці збиваємо разом оливкову олію, петрушку та часник, додаємо спецій.
  • Розкладаємо хлібні кубики в один шар на деко. Додаємо суміш оливкової олії та обережно перемішуємо. Поставте в духовку та запікайте до хрусткої скоринки та золотистого кольору приблизно 13 – 15 хвилин.


Грінки на салат / Фото Damn delicious

  • У невеликій мисці змішуємо оливкову олію, лимонний сік, цедру лимона, часник, 1 чайну ложку солі та 1/2 чайної ложки перцю. Залишаємо маринуватися.
  • Розігріваємо сковорідку чи гриль до середньої високої температури.
  • Викладаємо курку на гриль і готуємо, періодично перевертаючи, до повної готовності курки. Приблизно 4 – 5 хвилин з кожного боку. Даємо охолонути, перш ніж нарізати на шматочки.
  • У середній мисці змішуємо майонез, нарізані анчоуси, пармезан, часник, лимонний сік, діжонський і вустерський соуси, приправляємо сіллю і перцем на смак.


Інгредієнти на салат / Фото Damn delicious

  • Щоб зібрати салат, помістіть ромен у велику миску, зверху викладаємо куркою і грінки. Наливаємо заправку на салат і обережно перемішуємо, щоб з’єднати інгредієнти. Зверху посипаємо тертим пармезаном.

Смачного!