Найкращий курячий салат з домашніми грінками – рецепт
Джерело:
Damn deliciousЯкий ваш улюблений салат з куркою? Мабуть, Цезар. Щоб додати йому особливих ноток, спробуємо подати його з домашніми грінками та заправкою. Адже магазинний варіант не такий смачний.
Існує багато варіацій цього салату, але справжня рецептура тільки одна – без помідорів, яєць, бекону. Тільки салат, заправка на основі анчоусів та курочка з грінками.
Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак
Хоч, подейкують, що перший варіант салату був без курки. Американський шеф-кухар отримав завдання приготувати страву з того, що було під рукою і він створив шедевр. В італійській кухні вже додали решту складників, від чого смак аж ніяк не погіршився.
Рецепт салату Цезар з домашніми грінками
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4
Салат Цезар / Фото Damn delicious
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки подрібненого листя свіжої петрушки;
– 1 зубчик часнику, тертий;
– сіль і свіжомелений чорний перець;
– 4 склянки кубиків хліба.
Для курки:
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку;
– 2 чайні ложки цедри лимона;
– 1 зубчик часнику, тертий;
– сіль і свіжомелений чорний перець;
– 2 курячі грудки без кісток і шкіри.
Для заправки:
– ¼ склянки майонезу;
– анчоуси;
– 3 столові ложки натертого пармезану;
– 1 зубчик часнику, тертий;
– 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
– 1 ½ чайної ложки діжонської гірчиці;
– сіль і свіжомелений чорний перець.
Для салату:
– 2 головки салату ромен;
– ¼ склянки натертого пармезану.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- У невеликій мисці збиваємо разом оливкову олію, петрушку та часник, додаємо спецій.
- Розкладаємо хлібні кубики в один шар на деко. Додаємо суміш оливкової олії та обережно перемішуємо. Поставте в духовку та запікайте до хрусткої скоринки та золотистого кольору приблизно 13 – 15 хвилин.
Грінки на салат / Фото Damn delicious
- У невеликій мисці змішуємо оливкову олію, лимонний сік, цедру лимона, часник, 1 чайну ложку солі та 1/2 чайної ложки перцю. Залишаємо маринуватися.
- Розігріваємо сковорідку чи гриль до середньої високої температури.
- Викладаємо курку на гриль і готуємо, періодично перевертаючи, до повної готовності курки. Приблизно 4 – 5 хвилин з кожного боку. Даємо охолонути, перш ніж нарізати на шматочки.
- У середній мисці змішуємо майонез, нарізані анчоуси, пармезан, часник, лимонний сік, діжонський і вустерський соуси, приправляємо сіллю і перцем на смак.
Інгредієнти на салат / Фото Damn delicious
- Щоб зібрати салат, помістіть ромен у велику миску, зверху викладаємо куркою і грінки. Наливаємо заправку на салат і обережно перемішуємо, щоб з’єднати інгредієнти. Зверху посипаємо тертим пармезаном.
Смачного!