Як приготувати справжню мамалигу: рецепт на воді

22 вересня 2021, 12:49
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Ця ситна страва з кукурудзяного борошна популярна не тільки в Україні, а й в Молдові. Там її переважно подають з бринзою, але мамалига також відмінно смакує із тушкованим м'ясом чи грибами.

Мамалига – проста та швидка страва з кукурудзяного борошна грубого помолу. До неї можна додати бринзу, згущене молоко або подати свіжий салат.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

З чим та як їсти мамалигу обирати вам!

Рецепт мамалиги

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Мамалига / Фото Смачно

Інгредієнти:
 – 200 г кукурудзяного борошна грубого помолу;
 – 600 мл води;
 – 1 ч. л. солі;
 – 50 г вершкового масла;
 – 150 г бринзи.

Приготування:

  1. Доведіть воду до кипіння та додайте солі. 
  1. Додайте в до окропу 1 столову ложку кукурудзяного борошна, перемішайте та доведіть до кипіння.
  1. Далі додайте решту борошна та заваріть при постійному перемішуванні.
  1. Коли каша загусне, додайте масла та перемішайте.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Варіть кашу на повільному вогні ще 15 хвилин.
  1. Щоб перевірити кашу на готовність, встроміть в неї ложку та вийміть. Якщо вона залишилася без крупинок – накрийте кришкою та залишіть мамалигу ще на кілька хвилин.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Змочіть ложку у воді та відділіть нею кашу віл стінок каструлі.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Переверніть її на тарілку та рясно посипте бринзою. Смачного!