Цей міцний напій зазвичай готують з доступних інгредієнтів. Його секрет – у витримці: чим довше вистояний, тим краще.

Не пропустіть День пікніка з "Апетитною": які страви приготувати для відпочинку на природі

Медовуху або медове вино почали куштувати ще у Давній Русі, коли на приготування напою йшло від 10 до 40 років. Його обов'язково подавали на весіллі.

З плином часу первісна технологія виготовлення видозмінювалася, і до нас уже дійшли зовсім прості способи, які дозволяють зробити напій значно швидше.

Старовинний рецепт медовухи

  • Час: 1 година + 2 місяці
  • Порцій: 6

Так п'янко / Фото unsplash

Приготування:

  • У глибокій ємності прокип'ятіть воду та додайте мед.
  • Проваріть кілька хвилин.
  • Зберіть піну з поверхні та додайте хміль, приберіть з вогню і накрийте кришкою.
  • Коли мед охолоне до 30 – 40 градусів, розведіть в ньому дріжджі і поставте на пару днів у тепле місце.
  • Потім перелийте в тару з гідрозатворів і тримайте до закінчення процесу бродіння (піна на поверхні повинна зникнути).
  • Напій відфільтруйте, розлийте по пляшках і перед вживанням витримайте 2 – 3 місяці в темному прохолодному місці.