Відомий італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився рецептами зі своїми шанувальниками. Зазвичай гострі супи готують з пастою том ям, лаймом з додаванням грибів, креветок або м'яса.
Читайте також Сирний суп: домашній рецепт від Марко Черветті
Рецепт супу Том ям
- Для приготування супу обсмажте на пательні з олією пасту, додайте 0,5 літра води, доведіть до кипіння.
- Помийте, почистіть креветки, додайте до супу.
- Помийте гриби, розріжте на 4 частини, викладіть у каструлю.
- Томати помийте, додайте до супу, вичавіть сік лайму, доведіть до кипіння.
Рецепт супу Том кха
- Для приготування супу обсмажте на пательні з олією пасту, додайте води 0,5 літра, доведіть до кипіння.
- Галангал, лемонграс помийте, наріжте скибочками.
- У каструлю з супом додайте кокосове молоко.
- Філе курятини помийте, викладіть у каструлю.
- Помийте гриби, розріжте на 4 частини, викладіть у каструлю.
- Томати помийте, додайте до супу. Далі – додайте креветкову пасту, цукор, варіть декілька хвилин, доведіть до кипіння.
- Помийте кінзу, подрібніть ножем.
- Помийте, наріжте скибочками гострий перець. Викладіть готовий суп у тарілки, зверху викладіть подрібнену кінзу, гострий перець. Смачного!
Супи Том кха і Том ям – рецепт від Марко Черветті у відео: