Перед ним не встоїть ніхто – готуємо суші-бургер
15 травня 2023,
13:43
Читать новость на русском
Джерело:
Валерія ВелігураЯкщо немає часу або бажання крутити роли – цей рецепт саме для вас! Такі суші-бургери не тільки зручно їсти, а й ефектно виглядають на святковому столі.
Суші-бургер – зручна альтернатива японським ролам. Їх зручно формувати, адже на допомогу прийде звичайний посуд, який точно знайдеться в кожного на кухні.
Читайте також Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи
Начинку суші-бургера можна змінювати: лосось на крабове м'ясо, огірок на авокадо.
Рецепт суші-бургера
- Час: 60 хвилин
- Порції: 2
– 100 грамів рису;
– 110 грамів води;
– 10 грамів яблучного або рисового оцту;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 150 грамів слабосоленого лосося;
– 80 грамів крем-сиру;
– 1 огірок;
– 4 листи норі.
Приготування:
- Рис ретельно промиваємо водою декілька разів до прозорої води. Заливаємо його чистою водою та доводимо до кипіння. Ставимо вогонь на мінімум і варимо 15 хвилин, не піднімаючи кришку. Після цього вимикаємо вогонь та даємо рису постояти ще 15 хвилин під кришкою.
- Додаємо заправку та перемішуємо.
- Лосось та огірок нарізаємо кубиками.
- За допомогою круглої форми (але можна і без неї) на шершаву сторону листа норі викладаємо шарами та утрамбовуємо: рис вершковий сир огірок лосось рис.
- Норі та руки змащуємо водою та загортаємо краї норі до центру. Перевертаємо суші-бургер і так само загортаємо в ще один лист норі.
Смачного!