Соковиті стейки лише за 30 хвилин: як приготувати свинину в аерогрилі
Свинина в аерогрилі — це швидкий, зручний і водночас корисний спосіб приготування м’яса. Завдяки циркуляції гарячого повітря аерогриль створює апетитну хрустку скоринку зовні та зберігає соковитість всередині.
При цьому для приготування вам майже не потрібна олія. Страва чудово підходить для щоденного меню, адже готується всього за 30 хвилин, інформує 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Жодна ковбаса так не смакує: засолюємо сало, яке врятує при блекаутах
Ви можете приготувати в аерогрилі різні частини свинини: стейки, реберця, ошийок тощо. Оптимальна товщина шматків – 2 – 3 сантиметри: надто тонкі можуть пересохнути, а товсті – не встигнути пропектися.
Рекомендуємо використовувати кухонний термометр: для свинини ідеальна температура всередині – 70°C. До маринаду також можна додати соєвий соус, гірчицю або лимонний сік – ці інгредієнти зроблять мʼясо значно ніжнішим.
Як запекти свинину в аерогрилі?
- Порцій: 4
- Час: 30 хвилин
Інгредієнти:
– 800 грамів свинини;
– сіль та перець до смаку;
– 5 грамів куркуми;
– 2 зубчики часнику;
– 30 мілілітрів олії.
Приготування:
- Промийте свинину та ретельно обсушіть її паперовими рушниками.
- Наріжте стейками або шматочками довільної форми.
- Посипте мʼясо сіллю та спеціями, додайте подрібнений часник і олію. Добре перемішайте та залиште маринуватися на 30 хвилин.
- Розігрійте аерогриль до 180 – 200°C. Розкладіть шматки на решітці так, щоб між ними залишався невеликий простір.
- Готуйте 15 – 20 хвилин, один раз перевернувши у середині процесу, щоб мʼясо рівномірно підрумʼянилося.
- Після приготування дайте страві "відпочити" 5 хвилин, щоби соки рівномірно розподілилися.
Як вибрати мʼясо?
Свинина повинна мати світло-рожевий колір, пружну структуру та не бути занадто вологою. Досвідчені кулінари радять обирати ошийок, адже тут є жирові прожилки, які нададуть страві соковитості, кажуть у Mojegotowanie.
Якщо є можливість, перевіряйте свіжість мʼяса за допомогою дотику. Натисніть на нього пальцем: на свіжому шматочку вмʼятина швидко зникатиме.
Що можна приготувати для швидкого перекусу?
Запечена буженина чудово пасує до салатів та канапок.
Також радимо приготувати паштет з оселедця, який здатний замінити усі магазинні намазки.