Тісто для хачапурі по-імеретинськи: перевірений рецепт із самої Грузії
Джерело:
Ольга МартиновськаПриготувати справжні хачапурі неможливо без правильного тіста. Талановита українська кулінарка Ольга Мартиновська привезла автентичний рецепт із Грузії й охоче ділиться ним із вами!
Талановита українська кулінарка Ольга Мартиновська поділилася з читачами на своїй сторінці в інстаграм рецептом тіста для імеретинського хачапурі — грузинської страви.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Особливістю цього виду хачапурі є велика кількість сиру всередині. Спробуйте приготувати тісто для цієї грузинської страви та смакуйте готовими хачапурі з родиною.
Рецепт тіста для хачапурі
- Час: від 30 хвилин
- Порції: 6
Хачапурі / Фото Гурман
– 500 мл мацоні або грецького йогурту;
– 1 кг борошна;
– 1 ч. л. солі;
– 1 ч. л. соди;
– 1 ч. л. цукру.
Приготування:
- Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці. Замісіть еластичне тісто.
- Залишіть готове тісто для хачапурі "відпочити" на кілька годин.
- Готове тісто можна зберігати в холодильнику протягом 5 – 6 днів.
- Тісто на хачапурі готове. Смачного!
Для приготування страви розділіть тісто на порційні шматки, розкачайте їх та викладіть багато сиру всередину. Дбайливо защипніть краї тіста та випікайте хачапурі по-імеретинськи в духовці.