Відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер поділився з читачами рецептом томатного супу з додаванням бульйону, базиліку, селери та часнику.
Традиційно суп готують зі свіжих або консервованих томатів, який популярний у США. Страву подають холодною та гарячою зі сметаною, спеціями, з сендвічем з сиром на грилі, тостами, хлібними сухариками.
Читайте також Піца з ковбасою: рецепт від Джеймі Олівера
Рецепт томатного супу
- Для приготування супу помийте, почистіть моркву, натріть на тертці.
- Селеру помийте, наріжте кубиками.
- Почистіть часник, цибулю, наріжте скибочками.
- Викладіть на розігріту пательню з оливковою олією селеру, цибулю, часник, моркву, обсмажте протягом 10-15 хвилин.
- У каструлі з окропом 1,5 літра розчиніть кубики бульйону. Далі – додайте бульйон на пательню з овочами, викладіть консервовані томати та цілі свіжі помиті томати, перемішайте, накрийте кришкою, тушкуйте протягом 10 хвилин. Зніміть с вогню.
- Помийте листя базиліку, викладіть на пательню, додайте сіль, перець, перемішайте. За допомогою блендера подрібніть суп до однорідної консистенції.
- Викладіть на тарілку. Подавайте зі сметаною. Смачного!