Відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер поділився з читачами рецептом томатного супу з додаванням бульйону, базиліку, селери та часнику.

Традиційно суп готують зі свіжих або консервованих томатів, який популярний у США. Страву подають холодною та гарячою зі сметаною, спеціями, з сендвічем з сиром на грилі, тостами, хлібними сухариками.

Читайте також Піца з ковбасою: рецепт від Джеймі Олівера

Рецепт томатного супу

  1. Для приготування супу помийте, почистіть моркву, натріть на тертці.
  2. Селеру помийте, наріжте кубиками.
  3. Почистіть часник, цибулю, наріжте скибочками.
  4. Викладіть на розігріту пательню з оливковою олією селеру, цибулю, часник, моркву, обсмажте протягом 10-15 хвилин.
  5. У каструлі з окропом 1,5 літра розчиніть кубики бульйону. Далі – додайте бульйон на пательню з овочами, викладіть консервовані томати та цілі свіжі помиті томати, перемішайте, накрийте кришкою, тушкуйте протягом 10 хвилин. Зніміть с вогню.
  6. Помийте листя базиліку, викладіть на пательню, додайте сіль, перець, перемішайте. За допомогою блендера подрібніть суп до однорідної консистенції.
  7. Викладіть на тарілку. Подавайте зі сметаною. Смачного!