Як приготувати томатний суп: рецепт від Джеймі Олівера

5 березня 2021, 22:35
Читать новость на русском

До вашої уваги смачний і оригінальний томатний суп за рецептом Джеймі Олівера, який сподобається всій родині. Обов'язково спробуйте приготувати вдома.

Відомий англійський шеф-кухар Джеймі Олівер поділився з читачами рецептом томатного супу з додаванням бульйону, базиліку, селери та часнику.

Традиційно суп готують зі свіжих або консервованих томатів, який популярний у США. Страву подають холодною та гарячою зі сметаною, спеціями, з сендвічем з сиром на грилі, тостами, хлібними сухариками.

Читайте також Піца з ковбасою: рецепт від Джеймі Олівера

Рецепт томатного супу

Інгредієнти:
– 2 моркви;
– 2 цибулі;
– 2 стебла селери;
– 2 зубчики часнику;
– оливкова олія;
– 2 кубики курячого чи овочевого бульйону;
– 800 грамів томатів (2 банки консервованих);
– 6 томатів;
– 15 грамів базиліку;
– сіль.
  1. Для приготування супу помийте, почистіть моркву, натріть на тертці.
  2. Селеру помийте, наріжте кубиками.
  3. Почистіть часник, цибулю, наріжте скибочками.
  4. Викладіть на розігріту пательню з оливковою олією селеру, цибулю, часник, моркву, обсмажте протягом 10-15 хвилин.
  5. У каструлі з окропом 1,5 літра розчиніть кубики бульйону. Далі – додайте бульйон на пательню з овочами, викладіть консервовані томати та цілі свіжі помиті томати, перемішайте, накрийте кришкою, тушкуйте протягом 10 хвилин. Зніміть с вогню.
  6. Помийте листя базиліку, викладіть на пательню, додайте сіль, перець, перемішайте. За допомогою блендера подрібніть суп до однорідної консистенції.
  7. Викладіть на тарілку. Подавайте зі сметаною. Смачного!