Торт Спартак – це один з популярних варіантів домашньої випічки. Тонкі шоколадні коржі перемащені кремом, що може бути смачнішим?
Читайте також Секрет – у м'ясі: як приготувати соковите філе стегна на мангалі
Цю домашню випічку часто готують на свята, весілля, уродини. Вона добре знайома нам з дитинства, адже серед великого вибору популярних мусових десертів, ми завжди повертаємося до доброї "старої" класики.
Рецепт торта Спартак
- Час: 4 години
- Порції: 8
Приготування:
- Яйце розмішуємо з цукром, додаємо молоко та мед і ставимо на водяну баню. Розмішуємо все до повного розчинення всіх інгредієнтів.
- Вмішуємо соду і забираємо з вогню.
- Додаємо борошно, щіпку солі, та какао і замішуємо тісто (якщо потрібно борошно, додавайте).
- Ділимо на 8 – 9 рівних частин, може більше у вас вийде і розкатуємо ще тепле тісто, так буде простіше.
- Випікаємо при 180 градусах 5 – 7 – 10 хвилин залежно від розмірів та товщини вашого коржа.
- Після випікання відразу вирізайте потрібну вам форму, потім корж стане твердий і нічого не вийде.
Приготування:
- Жовтки розмішуємо з 50 грамами цукру та борошном та ванільним цукром. Вливаємо гаряче молоко і дуже швидко перемішуємо.
- Повертаємо все на вогонь і варимо до загустіння крему і заварення яєць, все має гарно прокипіти.
- Перекладаємо масу у миску і в контакт накриваємо плівкою. Даємо вистигнути.
- Масло вершкове м’яке збиваємо зі 100 грамами цукру і поступово по ложці додаємо охолоджений крем. Збиваємо до однорідної маси.
- Перемащуємо тортик кремом і залишаємо в холодильнику. Прикрашайте на ваш смак.
Смачного!