Цвітна капуста є універсальним овочем, який можна подавати як основне блюдо, корисну закуску або крем-суп. Однак приготування цвітної капусти викликає деякі труднощі.
Буде цікаво Найкращий додаток до м'яса: рецепт маринованої цибулі на зиму
Однією з головних проблем є неприємний запах, який з'являється під час приготування. Крім того, цвітна капуста має властивість змінювати колір, що позначається на її зовнішньому вигляді. Відтак, варто знати кілька перевірених методів, які дозволять уникати цих труднощів.
- Дрібка цукру та чайна ложка харчової соди
Так ми нейтралізуємо кисле середовище у воді, тому капуста збереже свій колір.
- Половина склянки молока
Ще один простий спосіб зберегти колір капусти.
- Лимонний сік
Цей інгредієнт не лише позитивно вплине на колір, а й нейтралізує неприємний запах.
- Лавровий лист або мускатний горіх
Ці інгредієнти надають страву свого аромату та перебивають запах цвітної капусти.
Обирайте будь-який спосіб та насолоджуйтеся цвітною капустою. Варити її варто до м'якості, стан готовності перевіряємо виделкою.