Коли ви приготуєте український борщ за цим рецептом, ви впевнитеся, що смачнішого ви ще не куштували. Завдяки правильному приготуванню яловичого бульйону, нарізці овочів він смакуватиме наче з вишуканого ресторану.

Читайте також Ідеально в дорогу чи на перекус: пухкі мафіни з ковбасою та сиром

Український борщ традиційно подають з домашньою сметаною, пухкими пампушками з часником або чорним хлібом та салом.

Рецепт українського борщу з квасолею та яловичиною

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 8 – 10

Як приготувати яловичий бульйон

Приготування:

  • Для приготування яловичого бульйону викладіть порубані довільними шматками кістки або хвіст на деко, вкрите шаром пергаменту для запікання.
  • Духовку розігрійте до 200 – 220 градусів в режимі “конвекція” та запечіть все по 20 хвилин з двох сторін.
  • Доки яловичина для бульйону запікається, почистіть цибулю та моркву, помийте та викладіть їх у глибоку каструлю. Оберіть посудину з місткістю щонайменше 4 літри.
  • З помідора зніміть шкірку і відправте до решти овочів. Коли яловичий хвіст чи кістки запечуться, одразу відправте їх в каструлю та залийте водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти.
  • Додайте лавровий лист, перець горошком та варіть на повільному вогні 2 – 3 години.
  • Вийміть з нього моркву, цибулю та томат. Кістки чи хвіст перекладіть на окрему тарілку. Процідіть бульйон через сито.

Як приготувати український борщ


Український червоний борщ / Фото Freepik

Приготування:

  • Щоб зберегти всі корисні властивості буряку, запечіть його в духовці: загорніть в харчову фольгу та запікайте при 190 градусах 40 хвилин. З готового буряка зніміть шкірку та наріжте дрібною соломкою.
  • Дрібно насічіть білоголову капусту, а відварену в бульйоні моркву наріжте кубиками, або використайте сиру за бажанням.
  • Почистіть та помийте картоплю, наріжте її кубиком та залишіть у холодній воді.
  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Обсмажте на ній шматочки яловичини до золотистої скоринки протягом 4 – 5 хвилин. Так всі соки запечатаються всередині м'яса.
  • Відправте яловичину в бульйон та варіть на середньому вогні 15 хвилин. Додайте до нього картоплю, а через 10 – 15 хвилин моркву, капусту та томати у власному соку. Присмачте все чорним меленим перцем та сіллю.
  • Наприкінці приготування додайте квасолю та буряк. Доведіть борщ до легкого кипіння та одразу вимкніть. Якщо буряк буде варитись понад хвилину – борщ не буде червоним.
  • Спробуйте борщ та за бажанням додайте ще солі чи перцю. Вичавіть в борщ очищений часник та посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки. Перемішайте та накрийте кришкою. Залишіть його настоятися 15 – 30 хвилин та подавайте до столу зі сметаною.

Смачного!