Цим напоєм смакували навіть козаки. Вважається, що він надає сил, натхнення та енергії. Дізнайтеся детальніше, як його правильно готувати та чим він відрізняється від компоту.

Цікаво Крученики з грибами у вершковому соусі – страва, яку точно захочеться приготувати на свята

Рецепт узвару

  • Час: 3 години

  • Порцій: 4

Так смачно / Фото unsplash

Приготування:

  1. Переберіть та вимийте суш.
  2. Помістіть її у каструлю та залийте водою.
  3. Додайте цукор (можна замінити медом).
  4. На малому вогні варіть 3-4 години.
  5. Для того, щоб отримати насичений смак напою, поставте його вистигати в холодне приміщення на кілька годин. Він має настоятися.

Чим узвар відрізняється від компоту

Ці два напої варять на основі фруктів та ягід. Проте є кілька відмінностей. Перш, за все, для приготування узвару необхідна суш. Це можуть яблука, груші, чорнослив, вишня та будь-які інші. Щоб зварити компот зазвичай використовують свіжі фрукти. Ще одна відмінність, узвар має обовязково настоятися, тоді, як компот можна вживати одразу, як вистигне.