16 травня,
11:40
Вафлі на рослинному молоці – оригінальний рецепт без лактози
Джерело:
Рецепти ЛіліїЯкщо ви щасливий власник вафельниці, цей рецепт стане в пригоді. Пухкі, солодкі вафлі за рецептом без тваринного молока підійдуть тим у кого непереносимість лактози, або ви просто не вживаєте молока.
Вафлі – смачна та доступна страва, яку з легкістю можна приготувати вдома. Важливо тільки мати спеціальну вафельницю, адже на звичайній сковорідці вони не вийдуть такими фігурними.
Читайте також Неймовірно смачні: 3 рецепти бургерів на мангалі, які можуть замінити шашлик
Їх можна подавати з улюбленими додатками: варенням, мармеладом, шоколадною чи арахісовою пастою, або просто з фруктами та цукровою пудрою.
Рецепт вафель на рослинному молоці
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2
– 120 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 100 грамів рослинного молока;
– 50 грамів грецького йогурту чи сметани;
– 50 грамів цукру;
– 8 грамів ванільного цукру;
– 0,5 чайної ложки розпушувача.
Приготування:
- У мисці збиваємо яйце з цукром та ванільним цукром до появи бульбашок та повного розчинення цукру.
- Не припиняємо збивати та додаємо одну повну столову ложку йогурту чи сметани без лактози. Вливаємо тепле молоко. Змішуємо до однорідності.
- В суміш у два етапи додаємо борошно з розпушувачем. Врахуйте, що муки у вас може піти більше чи менше, орієнтуйтесь на консистенцію тіста. Готове тісто рідке, дуже схоже на тісто для млинців.
- Тісто готове для смаження у вафельниці. Кожну вафельку потрібно прожарювати близько 5 хвилин.
Смачного!