Значна економія коштів: чи можливо приготувати ванільний цукор вдома

8 березня 2024, 21:21
Читать новость на русском

Джерело:

kuchniamagdy

Ванільний цукор – особливий додаток, який може надати вашим стравам неповторний аромат та смак. Виготовляється він шляхом змішування цукру з есенцією ванілі.

Цей солодкий інгредієнт часто використовують у випічці, десертах, каві або чаї. Він надає їм додаткову нотку солодкості та аромату ванілі. Завдяки своїй універсальності та приємному смаку ванільний цукор став невіддільною складовою багатьох кулінарних рецептів.

Цікаво "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Рецепт домашнього ванільного цукру

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

На кухні завжди буде ванільний цукор / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 1 банка з кришкою;
– 200 грамів дрібного цукру;
– 1 стручок ванілі.

Приготування:

  1. Насипте цукор в банку.
  2. Розріжте стручок ванілі вздовж гострим ножем і витягніть насіння ванілі. Зробити це потрібно дуже обережно.
  3. Стручок ванілі розріжте на дві або три частини.
  4. Поверніться до банки з цукром і всипте в неї "дорогоцінні" ванільні боби разом із шматочками тростини.
  5. Закрийте банку і струсіть її. Таким чином ми змішуємо квасолю і стручок ванілі з цукром.
  6. Залиште банку на два тижні, але не забувайте кожен день струшувати банку, змішуючи цукор з ваніліном. Таким чином, цукор не злипається, але вбирає аромат ванілі.

Особлива українська страва: як приготувати старовинну пшоняну кашу.