У кожної господині свій секрет приготування вареників, які можуть бути з солоною та солодкою начинкою. У сезон фруктів та ягід можна експериментувати на кухні.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Для страви важливо приготувати м'яке та ніжне, еластичне тісто, щоб вони були пишними. Для начинки використовуйте будь-які сезонні або заморожені фрукти, ягоди, овочі. Традиційно до страви подають сметану. За бажанням додавайте сиропи, варення, джем або мед.

Рецепт вареників з вишнею

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 3 – 4
  • Калорійність на 100 грамів: 105 ккал
  1. Помийте вишні, почистіть від кісточок, викладіть у миску, додайте крохмаль та цукор, перемішайте.

Вишні/ Фото Рexels

  1. Для приготування тіста для вареників ретельно просійте борошно в миску, щоб не було грудочок, додайте сіль, перемішайте.
  2. Далі – додайте олію, яйце, воду, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин.

Кружальця з тіста/ Фото Unsplash

  1. З тіста розкатайте тонкий корж, за допомогою склянки виріжте кружальця, викладіть начинку, сформуйте вареники, закріпіть краї.

Вареники/ Фото Unsplash

  1. Готові вареники відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності протягом 3 хвилин.

Відварені вареники з вишнею/ Фото Pexels

  1. Готові вареники викладіть у глибоку миску, додайте вершкове масло, сметану, перемішайте.
  2. За бажанням додайте джем або варення. Смачного!