Варення з чорниці – це спосіб якомога довше насолоджуватися смаком цих унікальних лісових плодів. Приготувати його дуже просто і воно добре підходить як доповнення до млинців, десертів, тістечок і бутербродів.
Цікаво Святкуємо День друзів правильно: чому курячі гомілки в соусі BBQ стануть ідеальним вибором
Рецепт варення з чорниці
- Час: 60 хвилин
- Порцій: 4
Як це смачно / Фото moje gotowanie
Приготування:
- Ягоди очистіть від листя і черешків, потім промийте і ретельно обсушіть. Помістіть їх в каструлю з товстим дном і засипте цукром.
- Виставте каструлю з чорницею на плиту. Нагрівайте її спочатку на сильному вогні і доведіть до кипіння, потім на меншому, близько 30 хвилин. Час від часу помішуйте фруктову масу, щоб вона не прилипла до дна.
- Розкладіть варення в вимиті і стерилізовані банки. Пастеризуйте його 15 хвилин вологим способом – в каструлі з водою. Вистеліть дно великої каструлі бавовну тканину і поставте туди закриті кришками банки. Залийте гарячою водою. Вона не повинна доходити до кришок. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 15 – 20 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть банки з води і поставте їх догори дном.
- Пастеризацію можна проводити і в сухому вигляді, тобто в розігрітій до 120 градусів духовці 20 хвилин.
- Готове варення з чорниці поставити догори дном до повного охолодження.