Варення з чорниці – це спосіб якомога довше насолоджуватися смаком цих унікальних лісових плодів. Приготувати його дуже просто і воно добре підходить як доповнення до млинців, десертів, тістечок і бутербродів.

Цікаво Святкуємо День друзів правильно: чому курячі гомілки в соусі BBQ стануть ідеальним вибором

Рецепт варення з чорниці

  • Час: 60 хвилин
  • Порцій: 4

Як це смачно / Фото moje gotowanie

Приготування:

  • Ягоди очистіть від листя і черешків, потім промийте і ретельно обсушіть. Помістіть їх в каструлю з товстим дном і засипте цукром.
  • Виставте каструлю з чорницею на плиту. Нагрівайте її спочатку на сильному вогні і доведіть до кипіння, потім на меншому, близько 30 хвилин. Час від часу помішуйте фруктову масу, щоб вона не прилипла до дна.
  • Розкладіть варення в вимиті і стерилізовані банки. Пастеризуйте його 15 хвилин вологим способом – в каструлі з водою. Вистеліть дно великої каструлі бавовну тканину і поставте туди закриті кришками банки. Залийте гарячою водою. Вона не повинна доходити до кришок. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 15 – 20 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть банки з води і поставте їх догори дном.
  • Пастеризацію можна проводити і в сухому вигляді, тобто в розігрітій до 120 градусів духовці 20 хвилин.
  • Готове варення з чорниці поставити догори дном до повного охолодження.