Тонке мистецтво зберегти літо: готуємо варення з малини
8 липня 2023,
12:12
Читать новость на русском
Джерело:
moje gotowanieВарення з малини – одна з найпростіших заготовок на зиму. Для його приготування знадобляться лише два інгредієнти.
Домашнє варення з малини вийде ароматним і солодким. Можна регулювати рівень солодкості під свої потреби. Також додати йому яскравих смакових ноток можна за допомогою кардамону чи ванілі.
Цікаво Курятина vs свинина: як зробити здоровий вибір для харчування
Рецепт варення з малини
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
– 1 кілограм малини;
– 1 кілограм цукру.
Приготування:
- На початку чисту малину потрібно перебрати, щоб не було листочків.
- Висипте ягоди в каструлю з товстим дном і, помішуючи, нагрівайте до виділення соку (5 – 10 хвилин).
- Потім додайте цукор і продовжуйте варити до повного розчинення.
- Під час смаження ягід піну потрібно збирати.
- Через 15 хвилин розлийте гаряче малинове варення в чисті ошпарені банки.
- Прикрийте кришками.
- Всі банки з малиновим варенням потрібно пастеризувати протягом 10 хвилин.
- Готове варення щільно закупорте.