Щоб приготувати вдома яблучне повидло вам потрібно всього два інгредієнти: яблука та цукор. Далі все просто, готуємо карамель та варимо в ній яблука.
Читайте також Печемо яблука правильно: рецепт на Спаса з корицею та горіхами
Карамельне яблучне повидло чудово підійде для випікання рогаликів, рулетів, пиріжків чи домашніх пампушків. Якщо ви жодного разу не готували солодкі варення чи повидла на зиму, радимо розпочати саме з цього рецепту.
Рецепт яблучного повидла
- Час: 2 години
- Порції: 5 півлітрових банок
Приготування:
- Ретельно помийте та почистіть яблука, видаліть насіння та наріжте м'якоть довільними шматочками.
- У великій жаротривкій мисці або каструлі з товстим дном розтопіть цукор у кілька етапів. Коли він карамелізується, всипте яблука та перемішайте. У вас утворяться цукрові грудочки, не переживайте, вони обов'язково розчиняться при подальшому варінні.
- Коли яблучна маса стала однорідною – варіть варення ще 30 хвилин. У ньому залишаться невеликі шматочки яблук, якщо ви хочете отримати однорідну масу – перебийте масу блендером.
- Розлийте яблучне варення на банках та закрийте кришками. Зберігайте його в холодильнику або в темному і прохолодному місці.
Смачного!
Відеорецепт приготування яблучного варення: