4 вересня,
20:05
Закритий пиріг із куркою за 25 хвилин: особливий домашній рецепт та поради
Домашня кухня – це більше ніж просто смачні страви. Це відчуття затишку та безпеки. І як же приємно, коли улюблені смаколики готуються за лічені хвилини! Як-от закритий пиріг із куркою.
Головний секрет швидких страв – дрібна нарізка продуктів. Завдяки такій хитрості їжа готується дуже швидко.
Цікаво "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить
Простий та поживний пиріг із курячою грудкою, приготований за лічені хвилини, стане окрасою будь-якого столу.
Рецепт закритого пирога з куркою
Час: 16 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 3 курячих філе;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 2 – 3 стебла селери;
- 100 г замороженого зеленого горошку;
- 200 мл вершків;
- 1 чашка курячого бульйону;
- 500 г готового листкового тіста;
- 4 ст. л. муки;
- сіль – на ваш смак;
- на кінчику чайної ложки куркуми;
- перець, тим’ян, розмарин, – на ваш смак;
- 1 яйце.
Приготування:
- На дрібні кубики наріжте цибулю, селеру та куряче філе.
- Розігрійте пательню, покладіть на неї шматок вершкового масла, а потім – курятину.
- Після курятини викладіть на сковорідку овочі.
- Додайте до суміші сіль та перець.
- Через кілька хвилин додайте горошок.
- Коли всі інгредієнти будуть готові, посипте суміш мукою та куркумою.
- Додайте на пательню бульйон та вершки та підвищіть температуру під сковорідкою. Це потрібно зробити для того, щоб зайва волога випарувалася. Виварюйте курятину із соусом до загустіння.
- Припудріть чисту і суху робочу поверхню борошном. Розкачайте готове листкове тісто. Воно має бути плоским, рівним та тонким.
- Гострим ножем, кухонними ножицями або формочкою для піци виріжте 4 кола, приблизно на 2 – 3 сантиметри більші за окружність форм для випікання.
- Перелийте курячу начинку у форми. Важливо залишити простір у 3 – 4 сантиметри, щоб начинка не витекла.
- Змастіть зовнішні краї форми яйцем.
- Покладіть кружки тіста на форми, міцно притискаючи по краях, щоб тісто з'єдналося, а потім змастіть верхню частину тіста яйцем та посипте зверху сіллю. Розігрійте духовку до 220 градусів.
- Верхню частину пирогів проткніть вилкою.
- Випікайте приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневим.