Завиванець з домашнім сиром – готуємо давній рецепт української кухні

24 квітня 2023, 10:55
Читать новость на русском

Як часто ви готуєте вдома запіканки чи пироги? Ми дібрали рецепт, який не потребує великих знань в кулінарії, він готується просто та комфортно.

Окрім пирогів (відкритих чи закритих), запіканок та інших схожих страв, в Україні є один забутий кулінарний шедевр – завиванець, або як його ще називають – вертута.

Читайте також Фінгер фуд – їжа, яку зручно їсти руками

Завиванець можна начиняти як солоними, так і солодкими начинками. А щоб процес приготування був ще простішим – обирайте вже готове тісто. Ідеально підійде тісто філо.

Рецепт завиванця з кисломолочним сиром

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 6 – 7 листів тісто філо;
 – 200 грамів кисломолочного сиру;
 – 100 грамів сиру моцарела;
 – кріп;
 – петрушка;
 – сіль;
 – оливкова олія або вершкове масло;
 – яйце;
 – насіння кунжуту.

Приготування:

  • Сир розминаємо виделкою до нього додаємо мілко нарізану зелень та натертий сир моцарелла. Солимо та добре перемішуємо.
  • Кожен листочок змащуємо олією або розтопленим вершковим маслом, викладаємо начинку та скручуємо в рулетик.

  • З першого рулетика формуємо равлика та перекладаємо в застелену пергаментом форму. Далі формуємо пиріг.
  • Змащуємо пиріг яйцем, залишок яйця можна вилити на пиріг та присипаємо кунжутом.
  • Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 – 40 хвилин (час залежить від вашої духовки) до золотистої скоринки.

Смачного!