Окрім пирогів (відкритих чи закритих), запіканок та інших схожих страв, в Україні є один забутий кулінарний шедевр – завиванець, або як його ще називають – вертута.

Читайте також Фінгер фуд – їжа, яку зручно їсти руками

Завиванець можна начиняти як солоними, так і солодкими начинками. А щоб процес приготування був ще простішим – обирайте вже готове тісто. Ідеально підійде тісто філо.

Рецепт завиванця з кисломолочним сиром

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Сир розминаємо виделкою до нього додаємо мілко нарізану зелень та натертий сир моцарелла. Солимо та добре перемішуємо.
  • Кожен листочок змащуємо олією або розтопленим вершковим маслом, викладаємо начинку та скручуємо в рулетик.
  • З першого рулетика формуємо равлика та перекладаємо в застелену пергаментом форму. Далі формуємо пиріг.
  • Змащуємо пиріг яйцем, залишок яйця можна вилити на пиріг та присипаємо кунжутом.
  • Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 – 40 хвилин (час залежить від вашої духовки) до золотистої скоринки.

Смачного!