Желейний торт без випікання – яскравий десерт без труднощів

22 травня 2023, 14:46
Читать новость на русском

Джерело:

Смачні рецепти

Влітку не має охоти годинами стирчати на кухні та випікати складну випічку. І не потрібно — приготуйте желейний торт без випікання на основі печива та сметани.

Желейний тортик – чудовий вибір до свята чи до родинного чаювання. Його не потрібно випікати, а процес приготування надзвичайно простий.

Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю

Безумовно, існує безліч рецептів желейних тортів: з печивом, з фруктами, з печивом та фруктами, на йогуртовій основі чи на сметані. Ми дібрали рецепт з пісочним печивом, фруктами на основі сметани. Обирайте для желе яскраві кольори та вам тортик перетвориться на справжній шедевр.

Рецепт желейного торта

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 8
Інгредієнти:
 – 180 грамів пісочного печива;
 – 50 – 60 грамів молока;
 – 15 грамів желатину;
 – 90 грамів води;
 – 350 грамів сметани;
 – 10 грамів ванільного цукру;
 – 30 грамів цукру;
 – 90 грамів фруктового желе;
 – 100 грамів консервованого ананаса або інших фруктів.

Приготування:

  • Для торта обираємо кільце діаметром 18 сантиметрів. Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо на 10 – 15 хвилин.
  • Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо молоко та перемішуємо. Перекладаємо на дно форми та вирівнюємо.
  • До сметани додаємо цукор, ванільний цукор, розтоплений желатин (топимо імпульсами в мікрохвильовій, слідкуйте аби не перегріти).

  • Попередньо застигле фруктове желе нарізаємо на кубики та додаємо до сметанної маси, додаємо нарізані ананаси. Перемішуємо та переливаємо в форму, відправляємо в холодильник до застигання.

Смачного!

Якщо вам сподобався наш рецепт, спробуйте приготувати також торт Спартак  – солодощі з дитинства.