Ягідний шар для торта можна готувати з чорниці, малини, полуниці, ківі чи апельсинів. Все залежить від ваших смаків та сезону.
Читайте також 130-метрова смакота: у Києві приготували найдовшу у світі шаурму – фото рекордної страви
Рецепт желейного торта з малиною
- Час: 6 – 8 годин
- Порції: 6
Желейний торт / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Підготуйте дві форми: більшу і меншу.
- На дно меншою форми викладіть шар харчової плівки. Зверху викладіть малину.
- Приготуйте малинове желе згідно інструкції на упаковці. Вилийте його зверху на малину так, щоб він покривав її повністю.
- Відправте в холодильник охолоджуватися та загуснути на 2 години.
- Через відведений час приготуйте вершковий шар. Збийте вершки з цукровою пудрою до пишності.
- Додайте до желатину 80 мілілітрів води, щоб він набух.
- Додайте желатин до вершків та перемішайте.
- Дістаньте з холодильника малинове желе, переверніть його та перекладіть в більшу форму для торта.
- Зверху вилийте вершкову масу та розрівняйте ложкою.
- Відправте торт в холодильник на кілька годин.
- Готовий торт прикрасьте на ваш смак та подавайте до столу. Смачного!