Для чого розігрівати часник у мікрохвильовці: ви не повірите своїм очам

25 жовтня 2023, 20:07
Читать новость на русском

Джерело:

smakosze

Часник – це один з тих чарівних інгредієнтів, який надає стравам неповторний смак і аромат. Цей продукт використовується в кулінарії здавна і додається до страв у всіх кухнях світу.

Часник має насичений аромат і гострий смак, які можуть значно підвищити особливість будь-якої страви. Він підходить для м'ясних, рибних, овочевих, італійських, азійських і багатьох інших страв.

Цікаво Смачна страва на щодень: готуємо соковитий шніцель із сезонними овочами

Чому часник користується такою популярністю

Він надає страві додаткову глибину і неповторний смак. Часник легко зберігається протягом тривалого часу. Це робить його доступним і зручним для використання в будь-який момент. На жаль, щоб насолодитися його ароматом, слід виконати неприємну процедуру, а саме – чищення.

Неймовірний інгредієнт / Фото unsplash

Вирвати 1 або 2 зубчики зі шкаралупи не проблема. Але як бути, якщо потрібна ціла головка або ще більша кількість цієї спеції? Забудьте про грязні пальці та втрачений час. Розігрійте часник в мікрохвильовці та насолоджуйтеся вільним часом на кухні.

Як почистити часник швидко та ефективно

Чищення часнику не має вимагати багато часу. Щоб прискорити цей процес, знадобляться лише ніж і мікрохвильова піч.

Спочатку візьміть головку часнику і покладіть її на обробну дошку. Потім розріжте його навпіл хрест-навхрест. Викладіть нижню і верхню частини овоча зрізом вниз на невелику тарілку. Помістіть тарілку з часником в мікрохвильовку. Встановіть годинник свого пристрою на 10 секунд. Обережно, щоб не обпектися, покладіть часник на обробну дошку. Тепер візьміться за шкарлупу і обережно вичавіть його з оболонок.

Під впливом тепла зубчики стають злегка слизькими. Завдяки цьому вони легко відділяються від шкіри, що їх оточує. Таким чином можна очистити всю голову всього за кілька хвилин.

Варто дізнатися перш ніж готувати: чи потрібно мити яйця.