Прості поради змінюють життя: як правильно чистити ананас

30 січня 2024, 07:39
Читать новость на русском

Джерело:

Ania Starmach

Ананас має характерний солодкий смак і аромат, які зробили його популярним по всьому світу. Цей фрукт має жорстку зовнішню шкірку з колючками, під якою знаходиться солодкий м'якуш.

Ананас вживають у свіжому вигляді, а також використовують для приготування соків, салатів, десертів та інших страв. Це смачний і соковитий фрукт, але часто його очищення може здатися складним. Не хвилюйтеся, з нашими порадами чистка ананаса може бути легкою і швидкою.

Цікаво Це збереже ідеальну структуру: скільки часу пекти картоплю в духовці

Як швидко очистити ананас: метод перший

Почніть з вибору дозрілого ананаса. Він повинен мати світло-жовту або оранжеву шкірку і приємний аромат.

Покладіть ананас на рівну поверхню. За допомогою гострого ножа обріжте верхню і нижню частини ананаса. Поставте фрукт вертикально. За допомогою ножа з великим лезом обережно виріжте шкірку з верху до низу. Акуратно очистіть плід від залишку шкірки.

Соковитий фрукт / Фото unsplash

Наріжте його на кружальці або на кубики, залежно від ваших вподобань.

Як впоратися з ананасом: швидкий метод

Якщо вам потрібно швидко насолодитися ананасом, але ви не хочете витрачати багато часу на його очищення, спробуйте наступний швидкий спосіб.

Обріжте верхню і нижню частини ананаса. Поставте його вертикально. За допомогою гострого ножа наріжте шкірку від верху донизу, намагаючись видалити якомога більше "очей". Потім просто наріжте ананас на кружечки або на кубики.

Не все так просто: як обрати торт у магазині.