Таку картоплю можна подати на сімейний обід або святкове застілля. Це універсальний супутник будь-якої головної страви. Кілька секретів – і ваш гарнір точно буде близьким до ідеалу.

Не пропустіть На що слід звернути увагу у магазині й до чого тут ціна: як обрати свіжий торт

Температура та час

Час випікання залежить від того, наскільки стара картопля і який у неї розмір. Середній час становить 35 хвилин при температурі 185 градусів. Молоду картоплю запікати потрібно менше, приблизно 25 хвилин.

Рецепт печеної картоплі

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Особливий смак / Фото unsplash

Приготування:

  1. Картоплю ретельно вимийте і наріжте на вісім частин.
  2. Потім перекладіть її у форму для запікання, рясно збризніть олією та посипте спеціями.
  3. Накрийте форму алюмінієвою фольгою та поставте в розігріту духовку.
  4. Випікайте при 185 градусах близько 40 хвилин – поки картопля гарно не підрум'яниться.
  5. Подавайте гарячою.

Чи потрібно відварювати картоплю перед запіканням

До цього прийому можна вдатися, якщо потрібно зменшити час запікання. Треба спочатку відварити картоплю у підсоленій воді впродовж 10 – 15 хвилин, а потім перед запіканням змішати зі спеціями. Потім просто поставте її в духовку на 15 хвилин – і все готове!