Це шалено смачно: рецепт мексиканських буріто за 15 хвилин
8 квітня 2023,
16:10
Читать новость на русском
Джерело:
papilotБуріто – це страва, яку обожнюють навіть ті, хто не є палким шанувальником мексиканської кухні. Приготувати цю страву можна за лічені хвилини, тож навіщо вигадувати складні опції?
Буріто, тобто пшеничні млинці з рисовою начинкою і великою кількістю смачних овочів, є однією з улюблених закусок жителів Мексики. Це смачна, надзвичайно ароматна та дуже ситна страва, яку варто почати готувати вдома.
Цікаво Ніжний смак у кожному шматочку: рецепт курячих гомілок у вершковому соусі з чебрецем
Рецепт мексиканського буріто
Час: 15 хвилин
Порцій: 4
– стакан вареного рису;
– перець чилі;
– велика червона цибулина;
– червоний перець;
– 4 ложки томатної пасти;
– 2 зубчики часнику;
– 1 столова ложка соку лайма;
– 100 грамів сиру чедер;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 2 дрібно нарізаного помідора;
– 4 тортильї (можна замінити на лаваш);
– 4 ложки сметани;
– авокадо.
Приготування:
- Цибулю наріжте кубика та глазуруйте.
- Обсмажте рис на оливковій олії з подрібненим часником, томатною пастою, перцем чилі та паприкою.
- Додайте цибулю, збризніть соком лайма і приправте перцем.
- Натріть на терці сир чедер, помідори наріжте на кубики, авокадо на скибки, червоний перець соломкою.
- На кожен корж викладіть рис, сир, помідори, авокадо.
- Згорніть тортильї в рулетики.
- Подавайте буріто зі сметаною.
Цікавий факт
Буріто було винайдено в Мексиці в 1940-х роках вуличним торговцем Мендесом. Він їздив на віслюку та загортав їжу у великі борошняні коржі, щоб зберегти тепло.
"Їжа осла" стала дуже популярною і принесла геніальному винаходу назву "буріто" (іспанською "маленький ослик").