Буріто, тобто пшеничні млинці з рисовою начинкою і великою кількістю смачних овочів, є однією з улюблених закусок жителів Мексики. Це смачна, надзвичайно ароматна та дуже ситна страва, яку варто почати готувати вдома.

Цікаво Ніжний смак у кожному шматочку: рецепт курячих гомілок у вершковому соусі з чебрецем

Рецепт мексиканського буріто

Час: 15 хвилин
Порцій: 4

Неймовірно апетитно / Фото unsplash

Приготування:

  • Цибулю наріжте кубика та глазуруйте.
  • Обсмажте рис на оливковій олії з подрібненим часником, томатною пастою, перцем чилі та паприкою.
  • Додайте цибулю, збризніть соком лайма і приправте перцем.
  • Натріть на терці сир чедер, помідори наріжте на кубики, авокадо на скибки, червоний перець соломкою.
  • На кожен корж викладіть рис, сир, помідори, авокадо.
  • Згорніть тортильї в рулетики.
  • Подавайте буріто зі сметаною.

Цікавий факт


Буріто було винайдено в Мексиці в 1940-х роках вуличним торговцем Мендесом. Він їздив на віслюку та загортав їжу у великі борошняні коржі, щоб зберегти тепло.

"Їжа осла" стала дуже популярною і принесла геніальному винаходу назву "буріто" (іспанською "маленький ослик").