Ось чому вони м’які та мають стільки води: найбільша помилка при смаженні грибів
Джерело:
PysznosciГриби – чудове доповнення до великої кількості страв. Чи то підлива до картоплі, чи додаток до пасти або ж начинка для пиріжків – важливо знати, як правильно їх смажити.
Виявляється, якщо печериці неправильно смажити, вони можуть стати м’якими та наповненими водою. Що ж робити, щоб отримати соковиті та пружні гриби? Є кілька практичних рішень!
Цікаво Таке трапляється з кожним: чому млинці рвуться під час смаження
Як вибрати найкращі гриби
Як і у випадку з багатьма стравами, найголовніше – це правильний підбір інгредієнтів. Всі ми знаємо, що в магазинах можна знайти як фасовані, так і розфасовані гриби. Варто звернути увагу на кілька важливих деталей, які дозволять вибрати найсвіжіший продукт.
Варто переконатися, що вони тверді та білі. Є також коричневі печериці, які мають трохи сильніший аромат.
Що ж до упакування, то краще вибирати товар на вагу. При упаковці ви не зможете уважно оглянути гриби. Перед смаженням гриби бажано очистити. Свіжі та тверді не потрібно очищати від шкірки – просто добре промийте та обсушіть. Очищати шкірку варто з трохи потемнілих грибів.
Як смажити, щоб отримати соковиті та пружні гриби
Використовуючи гриби в багатьох смачних стравах, ми хочемо, щоб вони були соковитими. Бо саме від їхнього смаку та аромату часто залежить, чи вдасться страва. Важливим є правильне розпланування смаження.
Спочатку наріжте цибулю і киньте її в розігріту сковороду, в якій розтоплене вершкове масло. І тільки тоді додайте нарізані скибочками або половинками гриби. Обсмажте все на середньому вогні.
Пам’ятайте, що при смаженні не можна додавати сіль – від цього гриби розм’якшуються. Додайте її в самому кінці. Щоб підкреслити їх смак, під час смаження можна додати чорний перець.