Домашні чипси смачні та корисні. Їх можна приготувати з різних овочів і не тільки на пательні, а у духовці чи мікрохвильовій печі. Рецепти дуже прості!

Цікаво Такий бульйон готують у Відні: що особливого туди додають

Картопляні чипси з духовки

Час: 20 хвилин

Приготування:

  1. Картоплю очистіть, вимийте і наріжте тонкими скибочками.
  2. Злегка збризніть їх оливковою олією і приправте спеціями. Розкладіть на деку так, щоб було багато місця і не стикалися одні з одним.
  3. Розігрійте духовку до 220 градусів, помістіть туди деко з чіпсами і запікайте 10 хвилин на конвекції.
  4. Після закінчення цього часу вимкніть духовку, але залиште чипси всередині до повного охолодження. Від цього вони стануть хрусткими.

Картопляні чипси в мікрохвильовці

  • Час: 20 хвилин

Приготування:

  1. Картоплю очистіть і наріжте тонкими скибочками.
  2. Помістіть її в миску і залийте дуже холодною водою.
  3. Ретельно промийте, вилийте воду і налийте свіжої.
  4. Продовжуйте полоскання, щоб видалити якомога більше крохмалю – остання налита вода повинна бути майже прозорою. Процідіть чипси в ситечко і ретельно висушіть.
  5. Велику тарілку застеліть папером для випічки і викладіть на неї скибочки картоплі так, щоб вони не торкалися один одного. Приправте та поставте в мікрохвильову піч.
  6. Випікайте приблизно 3 – 4 хвилини або поки чипси не стануть золотистими.