Хоч губами їж: як правильно жарити печінку

24 січня 2024, 19:43
Читать новость на русском

Джерело:

Fajne gotowanie

Смажена печінка – це поживно, смачно та зовсім недорого. Існує кілька секретів, завдяки яким можна приготувати ресторанну страву на власній кухні.

Коли звичні страви вже трішки набридають і хочеться спробувати чогось особливого, завжди можна звернути увагу на субпродукти. Якщо поєднати правильні додатки та спеції, з печінки можна створити справжній шедевр.

Цікаво Скільки часу варити вареники: завдяки цьому трюку вони ніколи не злипнуться

Які спеції можна використовувати

Куряча печінка має дуже характерний смак, тому поводитися зі спеціями потрібно акуратно. Сіль і перець найбезпечніші – особливо, якщо це печінка з яблуком. Серед інших корисних спецій для курячої печінки – солодкий і гострий перець, часник, майоран і трохи любистку.

З чим поєднується печінка

Існує безліч ідей, які допоможуть приготувати печінку на сковороді, адже її смак чудово поєднується з багатьма овочами та фруктами. Це можуть бути груші, сливи, журавлина, айва, перець або квасоля.

Рецепт смаженої печінки

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів курячої печінки;
– 1 цибулина;
– 100 грамів чорносливу;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 3 столові ложки борошна;
– спеції: сіль, перець, майоран, свіжа петрушка.

Приготування:

  1. Печінку промийте та очистіть від плівки.
  2. Наріжте невеликими шматочками та обваляйте в борошні.
  3. На сковороді розігрійте оливкову олію, додайте нарізану цибулю і трохи обсмажте.
  4. Додайте печінку і нарізані кубиками сливи.
  5. Залийте все 1 склянкою води. Додайте перець, майоран і петрушку.
  6. Тушкуйте 10 хвилин.
  7. Після термічної обробки посоліть.
Це вийде дуже смачно: як приготувати стейк на пательні.