Якщо ви шукаєте невимушений і смачний спосіб приготування яблук, мікрохвильова піч може стати надійним помічником. Такий спосіб приготування дозволить зберегти всю смакову і корисну цінність цього фрукта.

Цікаво Ніжність у кожному шматочку: готуємо вершкову запіканку з курячими стріпсами та овочами

Рецепт яблук, запечених у мікрохвильовці

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 2

Приготування:

  1. Помийте яблука, видаліть з них серцевину та покладіть фрукти в посуд, придатний для мікрохвильової печі.
  2. У кожне яблуко налийте мед, посипте корицею та імбиром і полийте зверху невеликою кількістю меду.
  3. Поставте яблука в мікрохвильовку. Якщо ви хочете приготувати закуску швидко, встановіть потужність пристрою на 900 Вт і запікайте 5 хвилин. Якщо ваша мікрохвильова піч слабша, час випікання можна збільшити до 15 хвилин.
  4. Вийміть яблука, полийте медом, що залишився в страві, і насолоджуйтеся їх смаком.

Чим ще можна начинити яблука

Печені яблука – це смачна, яку можна варіювати за смаковими уподобаннями. Ось кілька ідей для начинок, які можна використовувати при приготуванні печених яблук:

  • Змішайте м'який сир (наприклад, крем-сир або рикоту) з цукром, ваніллю та цедрою цитрусових. Це створить ніжний смак.
  • Додайте до яблук нарізані сухофрукти. Заповніть це сумішшю меду та цитрусового соку.
  • Коктейль із спецій – полийте яблука медом та посипте сумішшю кориці, мускатного горіха та імбиру. Це надасть страві теплий та ароматний смак.