Як смажити м'ясо без бризок жиру та інші лайфхаки: корисні поради для кухні
Кулінарна майстерність – це не обов'язково професійна освіта, солідний досвід і знання напам’ять купи рецептів. Насамперед, це вміння знаходити, як спростити приготування улюблених страв і як швидко та без сліду виправити прикрі похибки.
Зібрані нами кулінарні хитрощі допоможуть вам урятувати, здавалося б, безнадійно зіпсовану страву, урізноманітнять ваше меню й вивільнять час для приємного дозвілля.
Не пропустіть У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Головний секрет вдалого супу
Відомо, що апетитність будь-якої страви залежить не лише від її смаку, а й від вигляду. Щоб суп на столі мав ефектний вигляд, передусім, слід надати золотавого кольору бульйону. Для цього проваріть у воді з м'ясом неочищену цибулину. (Звісно, перед тим ретельно її вимивши.) Через 30 – 40 хвилин цибулину можна буде дістати з бульйона.
Як надати золотавого кольору моркві та цибулі
Щоб цибуля та морква отримали насичені колір та смак, присипте їх дрібкою цукру. Якщо смажите на пательні лише цибулю, її можна посипати невеликою кількістю борошна.
Якщо піна бульйону опустилася на дно каструлі
Якщо ви упустили момент і піна опустилася на дно, а бульйон став мутним, влийте до каструлі трохи холодної води. Піна підніметься на поверхню, і її буде дуже легко зняти.
Смажимо м’ясо без жирних бризок
Часто при смаженні м'яса жирні бризки розлітаються по чистій кухні або ж влишають пекучі сліди на руках кухаря. Щоб запобігти такій неприємності, слід забрати з м'яса зайву вологу. Для цього, перш ніж покласти м'ясо на пательню, добре промокніть його паперовою серветкою.