Зібрані нами кулінарні хитрощі допоможуть вам урятувати, здавалося б, безнадійно зіпсовану страву, урізноманітнять ваше меню й вивільнять час для приємного дозвілля.

Не пропустіть У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Головний секрет вдалого супу

Відомо, що апетитність будь-якої страви залежить не лише від її смаку, а й від вигляду. Щоб суп на столі мав ефектний вигляд, передусім, слід надати золотавого кольору бульйону. Для цього проваріть у воді з м'ясом неочищену цибулину. (Звісно, перед тим ретельно її вимивши.) Через 30 – 40 хвилин цибулину можна буде дістати з бульйона.

Кулінарні хитрощі / Фото Unsplash

Як надати золотавого кольору моркві та цибулі

Щоб цибуля та морква отримали насичені колір та смак, присипте їх дрібкою цукру. Якщо смажите на пательні лише цибулю, її можна посипати невеликою кількістю борошна.

Особливі поради / Фото Unsplash

Якщо піна бульйону опустилася на дно каструлі

Якщо ви упустили момент і піна опустилася на дно, а бульйон став мутним, влийте до каструлі трохи холодної води. Піна підніметься на поверхню, і її буде дуже легко зняти.

Прості способи як додати будь-якій страві апетитності / Фото Unsplash

Смажимо м’ясо без жирних бризок

Часто при смаженні м'яса жирні бризки розлітаються по чистій кухні або ж влишають пекучі сліди на руках кухаря. Щоб запобігти такій неприємності, слід забрати з м'яса зайву вологу. Для цього, перш ніж покласти м'ясо на пательню, добре промокніть його паперовою серветкою.

Просто й креативно / Фото Unsplash