Укр Рус
20 листопада, 06:11
3

Те, що потрібно для свята: як приготувати пляцок "Білочка"

Основні тези
  • Пляцок "Білочка" складається з ніжного сиру та солодкого маку, що чудово підходить для сімейних свят.
  • Основні інгредієнти включають борошно, масло, жовтки, цукор, розпушувач, сметану, макову та сирну начинки.

Святкові пляцки завжди мають свою історію. Вони з’являються тоді, коли хочеться тепла й того особливого настрою, який збирає всіх за одним столом.

Пляцок "Білочка" саме з таких рецептів, пише 24 Канал з посиланням на Plyashka. Тут і ніжний сир, і солодкий мак, і той колорит, який одразу нагадує про сімейні свята. 

До теми Ні грама борошна чи цукру: рецепт шедеврального шоколадного брауні на щодень 

Як спекти пляцок "Білочка"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 12 

Такий смачний пляцок / Фото plyashka

Інгредієнти: 
– 500 грамів борошна; 
– пачка масла або маргарину; 
– 3 жовтки; 
– склянка цукру; 
– 1 столова ложка розпушувача; 
– 4 чайні ложки сметани; 
Макова начинка: 
– 1,5 склянки готового маку; 
– 1 склянка цукру; 
– 50 грамів масла; 
– 2 яйця; 
– 1 столова ложка крохмалю; 
Сирна начинка: 
– 800 грамів перемеленого домашнього сиру; 
– 50 грамів масла; 
– склянка цукру; 
– 4 жовтки; 
– 1 столова ложка крохмалю; 
– пакетик ванільного цукру. 

Приготування: 

  1. Усі інгредієнти для тіста змішуємо, замішуємо тісто та розділяємо його на 2 частини.
  2. Один корж буде з маком, інший – з сиром.
  3. Змушуємо інгредієнти для макової начинки.
  4. Один корж викладаємо на застелене пергаментом деко, розподіляємо по ньому макову начинку та випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
  5. Готуємо сирну масу: жовтки збиваємо з цукром, додаємо сир, масло та крохмаль.
  6. Збиваємо білки та акуратно вводимо у масу.
  7. Другий корж випікаємо так само, але з сирною начинкою, 40 хвилин.
  8. Робимо заварний крем з пудингу або крохмалю та муки.
  9. Складаємо пляцок: знизу кладемо сирний корж, перемащуємо його кремом та кладемо сирний корж.
  10. Зверху заливаємо шоколадом або робимо шоколадну "сіточку". 

Як зрозуміти, що корж уже готовий і не пересушився? 

Щоб точно знати чи готова основа на торт вставте чисту зубочистку або шпажку в центр коржа, пише The Takeout. Якщо вона виходить чистою або з кількома сухими крихтами, він готовий. 

Час випікання коржа ще може залежати від духовки та встановленого режиму. Тому орієнтуйтеся на вказаний у рецепті час, але не бійтеся витягнути корж раніше, щоб не пересушити. 

Що солоденьке варто спробувати? 

  • Почався сезон мандаринок, тож цей пиріг точно варто спробувати кожному. 

  • А якщо не хочеться навіть вмикати духовку, то можна зробити ніжний торт "Пташине молоко"