Австрійська кухня знаменита своєю різноманітністю та вишуканістю, а її символом є штрудель. Ця дивовижна випічка зберігає традиції, смак та атмосферу минулих часів. Виготовляється десерт з тонкого тіста та різноманітною начинкою – від яблук і горіхів до інших фруктів.

Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками

Хто випік перший штрудель

Саме віденці прославили цю випічку з ніжним, тонким шаром тіста та солодкою, терпкою яблучною начинкою. Відома турецька пахлава, завезена в Австрію в 1453 році, заклала основу штрудля. Він став популярним у XVIII столітті по всій імперії Габсбургів.

Рецепт штрудля з яблуками та горіхами

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  • Борошно просійте в миску, додайте нарізане шматочками масло, яйце, воду, сіль і швидко замісіть тісто.
  • Загорніть в алюмінієву фольгу і охолодіть в холодильнику на 1 годину.
  • Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими скибочками.
  • У велику миску висипте горіхи, родзинки, панірувальні сухарі, цукор, ванільний цукор і корицю та половину розтопленого масла.
  • Охолоджене тісто розкачайте в тонкий довгастий корж, змастіть рештою розтопленого вершкового масла.
  • Покладіть фрукти на один край і дуже акуратно згорніть.
  • Акуратно викладіть штрудель на деко, застелене папером для випічки, і поставте в розігріту духовку.
  • Випікайте 60 хвилин при 190 градусах до золотистого кольору. Готовий штрудель можна посипати цукровою пудрою.