Справжній австрійський штрудель з яблуками: старовинний рецепт імперії Габсбургів

3 листопада 2023, 17:45
Читать новость на русском

Джерело:

przyslij przepis

Хрустка скоринка, ніжне тісто та солодка начинка – неймовірний австрійський штрудель просто тане у роті. Це чудова випічка, яка врятує від осінньої прохолоди та навіть поганого настрою.

Австрійська кухня знаменита своєю різноманітністю та вишуканістю, а її символом є штрудель. Ця дивовижна випічка зберігає традиції, смак та атмосферу минулих часів. Виготовляється десерт з тонкого тіста та різноманітною начинкою – від яблук і горіхів до інших фруктів.

Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками

Хто випік перший штрудель

Саме віденці прославили цю випічку з ніжним, тонким шаром тіста та солодкою, терпкою яблучною начинкою. Відома турецька пахлава, завезена в Австрію в 1453 році, заклала основу штрудля. Він став популярним у XVIII столітті по всій імперії Габсбургів.

Рецепт штрудля з яблуками та горіхами

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 30 грамів вершкового масла шматочком + 100 грамів розтопленого масла;
– 90 мілілітрів води;
– щіпка солі;
– 1 кілограм яблук;
– 100 грамів родзинок (можна курагу);
– 50 грамів будь-яких горіхів;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 1 – 2 чайні ложки кориці;
– 5 столових ложок панірувальних сухарів;
– цукрова пудра для посипання.

Приготування:

  • Борошно просійте в миску, додайте нарізане шматочками масло, яйце, воду, сіль і швидко замісіть тісто.
  • Загорніть в алюмінієву фольгу і охолодіть в холодильнику на 1 годину.
  • Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими скибочками.
  • У велику миску висипте горіхи, родзинки, панірувальні сухарі, цукор, ванільний цукор і корицю та половину розтопленого масла.
  • Охолоджене тісто розкачайте в тонкий довгастий корж, змастіть рештою розтопленого вершкового масла.
  • Покладіть фрукти на один край і дуже акуратно згорніть.
  • Акуратно викладіть штрудель на деко, застелене папером для випічки, і поставте в розігріту духовку.
  • Випікайте 60 хвилин при 190 градусах до золотистого кольору. Готовий штрудель можна посипати цукровою пудрою.

Для сезону яблук: як спекти ароматний тарт.