Спробуйте скористатися цим простим рецептом. Вам точно сподобається!
Варто спробувати Закарпатські слимбаки з м'ясом: геніальна страва, яка стане вашою улюбленою – давній рецепт
Рецепт червоного борщу
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Приготування:
- Занурте м'ясо у гарячу воду та проваріть 2 хвилини. Після цього воду злийте, а м'ясо промийте.
- Моркву та цибулю почистьте, поріжте на довільні шматки та обсмажте на сухій пательні до рум'яної скоринки.
- Покладіть у каструлю промите м'ясо, обсмажені овочі та залийте все водою. Доведіть до кипіння і варіть бульйон під кришкою на середньому вогні протягом 60 – 90 хвилин.
- Тим часом приготуйте заправку. Обсмажте цибулю, порізану кубиками, на рослинній олії до прозорості.
- Почистьте буряк. Поріжте його тонкою соломкою, відправте до цибулі та додайте дрібку цукру. Обсмажте буряк із цибулею протягом 5 хвилин на помірному вогні.
- Моркву почистьте, поріжте соломкою і відправте до буряка. Смажте все разом протягом 2 – 3 хвилин.
- Солодкий червоний перець поріжте соломкою і додайте до овочів. Обсмажте протягом 1 хвилини.
- Потім відправте в заправку томатну пасту і все добре перемішайте. Додайте очищені та подрібнені томати.
- Тушкуйте заправку під кришкою на помірному вогні протягом 5 – 10 хвилин.
- З готового бульйону вийміть моркву та цибулю. Додайте сіль та спеції.
- Картоплю почистьте та поріжте невеликими кубиками. Додайте картоплю в бульйон і варіть протягом 5 хвилин.
- Капусту поріжте тонкою соломкою і відправте до картоплі.
- Через 10 хвилин після картоплі відправте в каструлю заправку з овочів та буряка. Варіть борщ до готовності картоплі протягом 15 – 17 хвилин.
- За 5 хвилин до кінця відправте в каструлю подрібнену зелень та часник. Все добре перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з вогню.