Малеча проситиме добавку: як зварити манну кашу смачно і без грудочок

21 листопада 2023, 10:44
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Майже всі діти не люблять їсти манну кашу через грудочки. Однак вона може бути по-справжньому смачною – варто лише дотримуватися простого алгоритму.

Додайте в манку сухофрукти та горішки. Так вона буде корисною не лише для дітей, а й для їхніх батьків.

Смачна ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Як зварити манну кашу без грудочок

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 2
Інгредієнти:
– 0,5 літра молока;
– 100 грамів манної крупи;
– 50 грамів родзинок;
– 50 грамів кураги;
– 50 грамів інжиру;
– 50 грамів суміші горіхів;
– 50 грамів цукру;
– 20 грамів вершкового масла;
– 20 грамів висівок.


Манка з сухофруктами буде не лише смачною, а й корисною / Фото Unsplash

Приготування:

  1. Налийте молоко у каструлю і поставте грітися. Манну крупу прогрійте на сухій сковороді та засипте тонкою цівкою у кипляче молоко, постійно помішуючи. Додайте цукор, висівки, масло і варіть до готовності – орієнтовно 15 – 20 хвилин.
  2. Сухофрукти добре помийте в гарячій воді, курагу та інжир подрібніть. Наприкінці варіння додайте їх в кашу, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть.
  3. Нехай каша настоїться 20 – 30 хвилин, щоб сухофрукти набухли й стали м'якими. Після цього покладіть страву в тарілки, прикрасьте сухофруктами та горішками.

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашні желейні цукерки – діти не відрізнять їх від магазинних, а користі буде значно більше.