Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень
Джерело:
"Апостроф"Традиційно на Великдень українці фарбують крашанки. Найголовнішим у цій справі є правильно зварити яйця.
На перший погляд, зварити яйця – просте завдання. Однак для крашанок важливо, щоб вони не потріскалися, не переварилися та легко чистилися.
Буде цікаво Це треба знати кожному: найпоширеніші помилки, чому не вдається паска
Як правильно зварити яйця на Великдень
Крашанки – одна з головних страв великоднього столу. Для того, щоб правильно підготувати до фарбування яйця, візьміть каструлю відповідного розміру та налийте достатню кількість води.
Помістіть туди попередньо вимиті яйця. Вони повинні розташовуватися в один шар. Вода має покривати їх мінімум на 2,5 сантиметра.
Далі поставте каструлю на плиту та доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, зменште вогонь, щоб яйця продовжували злегка кипіти.
З цими порадами вам вдасться зварити ідеальні яйця / Фото Unsplash
Після цього поставте таймер на 12 хвилин – яйця на Великдень слід варити саме стільки, не більше й не менше. Коли цей час мине, налийте в каструлю холодну воду, щоб зупинити процес варіння.
Щоб яйця краще чистилися, можна додати у воду сіль. Зварені круто яйця можна зберігати в холодильнику близько тижня.
Готуєтеся до Великодня? Дізнайтеся, коли треба пекти паски.