Так вони точно не потріскаються: як правильно варити яйця на Великдень

2 травня 2024, 15:20
Читать новость на русском

Джерело:

"Апостроф"

Традиційно на Великдень українці фарбують крашанки. Найголовнішим у цій справі є правильно зварити яйця.

На перший погляд, зварити яйця – просте завдання. Однак для крашанок важливо, щоб вони не потріскалися, не переварилися та легко чистилися.

Буде цікаво Це треба знати кожному: найпоширеніші помилки, чому не вдається паска

Як правильно зварити яйця на Великдень

Крашанки – одна з головних страв великоднього столу. Для того, щоб правильно підготувати до фарбування яйця, візьміть каструлю відповідного розміру та налийте достатню кількість води.

Помістіть туди попередньо вимиті яйця. Вони повинні розташовуватися в один шар. Вода має покривати їх мінімум на 2,5 сантиметра.

Далі поставте каструлю на плиту та доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, зменште вогонь, щоб яйця продовжували злегка кипіти.


З цими порадами вам вдасться зварити ідеальні яйця / Фото Unsplash

Після цього поставте таймер на 12 хвилин – яйця на Великдень слід варити саме стільки, не більше й не менше. Коли цей час мине, налийте в каструлю холодну воду, щоб зупинити процес варіння.

Щоб яйця краще чистилися, можна додати у воду сіль. Зварені круто яйця можна зберігати в холодильнику близько тижня.

Готуєтеся до Великодня? Дізнайтеся, коли треба пекти паски.