У літню спеку поласувати сезонними фруктами – чудова альтернатива солодощам. Сезон стиглих кавунів триває із серпня до вересня.

Читайте також Як правильно вибрати диню: корисні поради

У кавуні містяться безліч корисних речовин: на 92% плід складається з води, насиченої вітамінами В1, В2, С, РР, бета-каротином та залізом, які необхідні організму. На 100 грамів кавуна – 31 кілокалорії.


Кавун / Фото Pexels

Купуючи кавун, звертайте увагу на:

  • Розмір. Кавуни середнього розміру важать 5 – 7 кілограмів. Не обирайте дуже великі плоди – можуть мати надлишок добрив;
  • Хвостик. Звертайте увагу на хвостик, він має бути сухим;
  • Колір. Темні, світлі смуги мають бути контрактними. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин. Також на кавуні є пляма – сторона, яка була на землі. Вона повинна мати жовтий або помаранчевий колір, але не білий;
  • Шкірка на кавуні має бути твердою. Якщо кавун стиглий, шкірку зачепити нігтем ви не зможете. Якщо вона коричнева і волога – кавун перезрілий.
  • Звук. Стиглий кавун при постукуванні буде мати дзвінкий звук.


Як купити стиглий кавун / Фото Pexels

Протипоказання

Вживають кавун у помірних кількостях. Не рекомендують його їсти людям, які мають алергію на продукт.