Картопляне пюре – далеко не найскладніша страва в арсеналі кожного з нас, але трапляється, що все пішло не за планом. Не варто сумніватися у своїх здібностях та намагатися знайти швидку заміну пюре, адже для будь-якої ситуації є свій секрет, який дозволить отримати чудовий результат.

До речі 8 переваг курячих гомілок, про які ви могли не знати

Рятуємо картопляне пюре: корисні поради

Якщо картоплю переварити, нарізати надто дрібними шматочками або погано відцідити воду, то пюре вийде водянистим. Для того, щоб виправити ситуацію, потрібно поставити пюре на маленький вогонь та варити, постійно помішуючи, поки не випарується зайва волога. Також можна додати до картоплі трішечки кукурудзяного крохмалю.

Ідеальний гарнір / Фото Unsplash

Часто трапляється, що картоплю кидають у вже киплячу воду, внаслідок чого вона готується дуже нерівномірно. Як результат – пюре з грудками, адже середина овоча не зварилася так, як слід. Щоб усе виправити, потрібно зібрати грудочки в окрему каструлю, додати до них сметану або молоко і повільно варити, доки не вдасться розм'якшити грудочки до однорідності.

Молочні продукти також врятують ситуацію, якщо пюре вийшло занадто солоним. Додаємо їх у пюре – і все гаразд.