Завдяки їм страви готуватимуться швидше й легше. І вам більше не доведеться марнувати вечори на кухні. У вас з'явиться більше часу на хобі, прогулянки із сім'єю та перегляд цікавих фільмів за смачною вечерею.

До теми Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака

  1. Організуйте простір на кухні

Погодьтеся, готувати набагато зручніше, коли все кухонне приладдя – напохваті. Коли не треба метушитися, шукаючи по всіх шафках та шухлядах ніж чи тарілку. Розумно організований простір на кухнінайперша умова швидкого приготування страв.

У вас має бути змога будь-якої миті легко вийняти потрібну річ, а після використання повернути її на місце. Наприклад, ви раз по раз використовуєте великий салатник – тож не ставте його на найвищу полицю чи в глибину кухонної шафи. А якщо часто приправляєте страви паприкою, знайдіть для неї місцинку поруч із сіллю.

  1. Складіть меню

Меню плануйте на кілька днів. Продумайте страви заздалегідь, щоб в останній момент не довелося бігти до магазину по інгредієнти, яких не виявилося вдома. Складіть список страв, що найбільше смакують вашій родині, і готуйте їх по черзі. Так одразу розв'яжеться кілька проблем:

  • Ви завжди знатимете, що готувати завтра.
  • Страви не встигатимуть вам набридати, адже щодня на столі будуть інші смаколики.
  • Продукти ви купуватимете швидше, адже список потрібних позицій у вас буде напоготові.
  • Заощаджуватимуться пристойні суми, адже список допомагатиме уникати зайвих покупок.

Беріть із собою список необхідних продуктів / Фото Shutterstock

  1. Робіть заготовки

Купіть шмат м'яса, овочі, зелень, ягоди, розділіть їх на порції, розкладіть по контейнерах і відправте до холодильної чи морозильної камери. А щоб пропустити цей етап, можна придбати вже нарізане. Наприклад, ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує споживачам вже нарізані та мариновані частини курочки. З такими заготовками можна буде без поспіху нагодувати сім'ю в будь-який час, не боячись, що забракне якось продукту для обіду чи вечері.

  1. Готуйте просто

Щоб харчуватися смачно, не потрібно весь час вигадувати якісь витребеньки. По-перше, готувати їх довго й марудно. По-друге, прості страви також можуть бути напрочуд смачними. Наприклад, курятина – дуже поживний і при цьому низькокалорійний продукт. Вона легко готується й поєднується з чим завгодно. Тож ви щодня тішитимете рідних чимось смачненьким.

Запечені крильця підійдуть до будь-якого гарніру / Фото Shutterstock

Стегна в імбирно-медовому маринаді / Колаж 24 каналу

  1. Підготуйте робочу поверхню

Перш ніж почати готувати, зробіть кілька простих маніпуляцій: помийте й почистьте овочі, доберіть спеції та приладдя. Усе, що може знадобитися, має бути напохваті, щоб потім не довелося метушитися в пошуках.

Визначилися з інгредієнтами – викладіть усе на робочу поверхню. Так ви значно скоротите час свого перебування на кухні.

Під час приготування викладіть усе на робочу поверхню / Фото Shutterstock

  1. Купуйте оброблені рибу та м'ясо

Обробка м'яса та риби – трудомісткий процес. Їх потрібно помити, очистити, нарізати на частини, підібрати спеції. А після цього ж треба ще прибрати стіл, відмити обробну дошку, раковину... Згадаєш про це – і готувати вже не хочеться, еге ж?

Щоб ваш кулінарний запал не згасав і не марнувалося ані хвилини дорогоцінного часу, наймаруднішу частину справи завбачливі виробники беруть на себе.

Наприклад, "Наша Ряба Апетитна" пропонує своїм споживачам широкий асортимент готової до приготування продукції зі свіжого курячого м'яса: курячі ковбаски, мариновані стегна та крильця, гомілки та філе у спеціях... Курятина чудово насичує, не обтяжуючи шлунок ані дітям, ані літнім членам сім'ї.

Курочка від "Наша Ряба Апетитна" вже замаринована / Фото Shutterstock

  1. Використовуйте кухонну техніку

Не відкладайте придбання корисних девайсів: сучасні блендери, рисоварки, електрогрилі справді економлять купу часу!

Скажімо, щоб уручну нарізати овочі, вам знадобиться хвилин двадцять, а кухонний комбайн зробить це за пару хвилин. Поки ви займатиметеся салатом, електропіч із конвекцією рівномірно просмажить курочку. А мультиварка тим часом приготує на вечір розкішну печеню чи плов.

Використовуйте кухонну техніку / Фото Shutterstock

  1. Оптимізуйте робочий процес

Раціональний розподіл часу – ще одна умова швидкого приготування. І один із найефективніших способів оптимізувати роботу на кухні – нарізати інгредієнти послідовно, за потребою. Наприклад, поки на сковороді рум'яниться м'ясо для підливи, ви подрібнюєте цибулю. Поки цибуля тушкується з м'ясом – нарізаєте моркву. Так час приготування можна скоротити на 30 – 50%!

  1. Спрощуйте складне

Якщо плануєте приготувати квасолю чи нут, замочіть їх заздалегідь на 12 годин у холодній воді. Така проста хитрість допоможе зварити бобові значно швидше. Попереднє замочування актуальне й для різноманітних круп: завдяки цьому прийому вони готуються втричі швидше! Наприклад, якщо замочити на годину рис у підігрітій до 50℃ воді, додавши чайну ложку солі, він ідеально звариться за пів години.

  1. Заморожуйте готові страви

Заморожувати можна практично все – від монопродуктових до багатокомпонентних (але ще не заправлених соусом) страв. Коли будні ущерть завантажені справами, заморожені готові страви стануть для вас справжнім порятунком! Просто розігрійте їх – і всього за кілька хвилин вся родина насолоджуватиметься смачною домашньою вечерею!