Однією з найдивовижніших ягід вважається ожина. ЇЇ використовують кондитери і кухарі в усьому світі для приготування солодощів або соусів. 24 канал підібрав рецепт, який складається всього з двох інгредієнтів і у вас точно не буде труднощів з приготуванням.

Не пропустіть Поживний перекус – що покласти у рюкзак

За формою ожина нагадує малину, але відрізняється кольором і яскравістю смаку. Чіткий смак збалансований з легкою кислинкою, тому не дивно, що страви з цього продукту виходить такими апетитними. Дізнайтеся, як приготувати домашню ожину, яка не тільки збереже смакові властивості, а й такі корисні вітаміни.

Рецепт ожини на зиму без варіння

Час: 10 хвилин
Порцій: 3 контейнери

Особлива ягода / Фото pexels

Інгредієнти:

  • 2 кілограми ожини;
  • 2 кілограми цукру.

Приготування:

  1. Ожини пильно перебрати та видалити все сміття.
  2. Ретельно вимийте ягоду.
  3. Перемішайте ожину з цукром, з розрахунком 1 кілограм ягід на 1 кілограм цукру.
  4. Залиште ожину, поки цукор не розтане (в залежності від температури у приміщенні на 3 години).
  5. Розсипте ягоди по вимитим та висушеним контейнерам і відправте у морозилку до зими.