Однією з найдивовижніших ягід вважається ожина. ЇЇ використовують кондитери і кухарі в усьому світі для приготування солодощів або соусів. 24 канал підібрав рецепт, який складається всього з двох інгредієнтів і у вас точно не буде труднощів з приготуванням.
Не пропустіть Поживний перекус – що покласти у рюкзак
За формою ожина нагадує малину, але відрізняється кольором і яскравістю смаку. Чіткий смак збалансований з легкою кислинкою, тому не дивно, що страви з цього продукту виходить такими апетитними. Дізнайтеся, як приготувати домашню ожину, яка не тільки збереже смакові властивості, а й такі корисні вітаміни.
Рецепт ожини на зиму без варіння
Час: 10 хвилин
Порцій: 3 контейнери
Особлива ягода / Фото pexels
Інгредієнти:
- 2 кілограми ожини;
- 2 кілограми цукру.
Приготування:
- Ожини пильно перебрати та видалити все сміття.
- Ретельно вимийте ягоду.
- Перемішайте ожину з цукром, з розрахунком 1 кілограм ягід на 1 кілограм цукру.
- Залиште ожину, поки цукор не розтане (в залежності від температури у приміщенні на 3 години).
- Розсипте ягоди по вимитим та висушеним контейнерам і відправте у морозилку до зими.