З цукром чи без: як правильно закривати яблучний сік на зиму

12 вересня 2023, 20:02
Читать новость на русском

Яблучний сік – ідеальна опція для зимових свят та звичайних родинних застіль. Аби точно насолодитися улюбленим напоєм, коли за вікном буде сніг, варто правильно його заготувати.

У заготівлі яблучного соку на зиму немає абсолютно нічого складного. З цим можна впоратися навіть тим, хто має дуже опосередкований стосунок до кулінарних хитрощів.

Цікаво Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини

Часто можна зустріти дискусії про те, чи потрібно додавати цукор. Можливо, смак яблучного соку й можна вдосконалити, але у цьому простому рецепті обійдемося без цього інгредієнта. Вам потрібні лише яблука та лимонний сік.

Рецепт яблучного соку на зиму

Час: 30 хвилин

Порцій: 4,5 літра соку

Інгредієнти:

– 5 кілограмів великих яблук;
– 100 мілілітрів лимонного соку.

Приготування:

  • Видаляємо насіння з яблук.
  • Пропускаємо яблука через соковижималку.
  • Додаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
  • Розливаємо сік по стерилізованих пляшках або банках, щільно закриваємо.
  • У каструлю наливаємо 2/3 води. Ставимо ємності у каструлю та пастеризуємо 15 хвилин.
  • Виймаємо ємності з соком та перевертаємо догори ногами до охолодження.
  • Зберігаємо у прохолодному та темному місці.