Копчене м'ясо – це справжня зірка великоднього (та й не тільки) застілля. Його можна споживати як в гарячому, так і холодному вигляді, що додає цій страві універсальності.
Читайте також Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами
Правильний маринад – це половина успіху страви. Спробуйте цей варіант, і вам точно захочеться готувати копчене м'ясо частіше.
Рецепт мокрого маринаду для м'яса
Час: 20 хвилин
Порцій: 2 – 3 кілограми м'яса
Приготування:
- М'ясо кладемо у глибокий посуд та наливаємо воду так, щоб вона повністю його покрила. Дістаємо м'ясо та дивимося, скільки потрібно було води.
- Зливаємо воду та набираємо ту саму кількість свіжої. У воду насипаємо спеції та лавровий лист.
- Кладемо м'ясо у маринад. Він повинен усе повністю покривати.
- накриваємо посуд кришкою та ставимо на нього прес.
- Миску з м'ясом обмотуємо харчовою плівкою. Залишаємо маринуватися на 3 дні.
- Після маринування м'ясо потрібно помити під проточною водою, аби змити з нього зайву сіль. Після цього можна переходити до копчення м'яса.
Смачного!