Заморозити чи сушити: як зберегти кріп на зиму

15 серпня 2024, 11:13
Читать новость на русском

Джерело:

Haps

Кріп – відмінна зелень, яка надає стравам особливого свіжого аромату та виразного смаку. Обов'язково запасаєтесь цим цінним інгредієнтом у літній сезон, щоб насолоджуватись ним узимку!

До картоплі, супу чи салатів – це універсальний додаток, який смаку з будь-чим. Є кілька способів, які допоможуть чудово його зберегти. 

До теми Це дуже смачно: рецепт оладок і зеленої цибулі

Як заморозити кріп, щоб він не втратив свій смак

Перед заморожуванням кріп необхідно вимити та обсушити, потім почистити від засохлих або гнилих гілочок. Зріжте товсті кінці стебел і подрібніть. Готовий кріп помістіть в чисту пластикову коробку, накрийте кришкою і зберігайте в морозилці. Розморожувати перед вживанням не потрібно.


Підходить до будь-яких страв / Фото unsplash

Як сушити кріп

Добре відціджений кріп можна також висушити. Перед сушінням його необхідно перебрати, оскільки пошкоджені стебла призведуть до її загнивання. Кілька обраних стебел зберіть в пучок і зав'яжете кінці гумкою або ниткою. Потім розвісьте їх кінцями догори в теплому, добре провітрюваному приміщенні.

Також можна викласти кріп на паперові рушники та залишити на кілька днів у темному і добре провітрюваному приміщенні.

Цікаві нюанси: як правильно маринувати огірки.