Заморозити чи сушити: як зберегти кріп на зиму
- Кріп – корисна зелень для страв, яку можна зберегти на зиму.
- Зберегти кріп можна через заморожування або сушіння.
- Обидва способи може легко повторити навіть новачок.
Джерело:
HapsКріп – відмінна зелень, яка надає стравам особливого свіжого аромату та виразного смаку. Обов'язково запасаєтесь цим цінним інгредієнтом у літній сезон, щоб насолоджуватись ним узимку!
До картоплі, супу чи салатів – це універсальний додаток, який смаку з будь-чим. Є кілька способів, які допоможуть чудово його зберегти.
До теми Це дуже смачно: рецепт оладок і зеленої цибулі
Як заморозити кріп, щоб він не втратив свій смак
Перед заморожуванням кріп необхідно вимити та обсушити, потім почистити від засохлих або гнилих гілочок. Зріжте товсті кінці стебел і подрібніть. Готовий кріп помістіть в чисту пластикову коробку, накрийте кришкою і зберігайте в морозилці. Розморожувати перед вживанням не потрібно.
Підходить до будь-яких страв / Фото unsplash
Як сушити кріп
Добре відціджений кріп можна також висушити. Перед сушінням його необхідно перебрати, оскільки пошкоджені стебла призведуть до її загнивання. Кілька обраних стебел зберіть в пучок і зав'яжете кінці гумкою або ниткою. Потім розвісьте їх кінцями догори в теплому, добре провітрюваному приміщенні.
Також можна викласти кріп на паперові рушники та залишити на кілька днів у темному і добре провітрюваному приміщенні.
Цікаві нюанси: як правильно маринувати огірки.